Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Webinar: Wat zou iets mogen kosten?

3 februari 2021
Location

Realiseer je hoeveel data er beschikbaar is voor inkoopprofessionals en wat de kracht kan zijn om dit te integreren in je dagelijkse inkooppraktijk. Dit webinar wordt georganiseerd door Nevi Kring Oost waarbij spreker Robert Driessen, oprichter van WTP graag zijn kennis deelt over dit onderwerp.

Inkoop loopt van oudsher achter op vakgebieden als sales en marketing. Binnen de relatie tussen een inkoper en een accountmanager, heeft de inkoper als basis een enorme data- achterstand. Er wordt zelden onderhandeld op basis van harde feiten en er is geen feitelijk bewijs waaruit blijkt hoe de prestatie van een leverancier zich ontwikkelt.

Hoe fantastisch zou het zijn voor een inkoper om inzicht te hebben in dat ene lijstje, dat je leverancier nooit wilt delen: de kostprijsopbouw van een product, inclusief de winstmarge en de kostprijsontwikkelingen. De droom voor iedere inkoper: volledig inzicht in de prijsopbouw van een product.

Door het toepassen van Should Costing (wat zou iets mogen kosten), kun je dit bij benadering bereiken. En de tijd is voorbij dat je hiervoor cost engineers nodig hebt die dagenlang aan een calculatie werken en vervolgens een (te) dik en (te) technisch rapport opleveren.

Tijdens deze sessie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe je op basis van big data inzicht krijgt in de ontwikkeling van grondstofprijzen
  • Hoe je de volledige kostenstructuur van een leverancier kunt blootleggen
  • Na het toepassen van should costing vertellen inkopers het volgende: “Mijn leverancier verhoogt geen prijzen meer” en “Ik sta plots bekend als een autoriteit” en “Ik heb binnen enkele minuten een one-pager vol feitelijke argumenten”. 
  • Ervaar wat je kunt doen met big data binnen het inkoopvak, door grondstofprijzen, loonkosten, jaarverslagen en valutakoersen te combineren kan iedere inkoper realtime inzicht hebben in een costprice breakdown
  • De informatiemacht verschuift binnen afzienbare tijd van de verkoper naar de inkoper
Aanmelden

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres